恒傳感言 ep17: Vivek Mahbubani

「《The Art of the Start》一書中有句說話,『Make meaning, not money』。呢句說話教我地要為人生創造意義,而唔只係賺錢。當自己覺得有意義,自然會吸引到同你有相同想法,願意支持你嘅人。」

#恒大 #傳播學院 訪談節目 《恒傳感言》邀請到著名印度裔棟篤笑藝人#VivekMahbubani 分享佢點樣透過棟篤笑細看人生。佢源源不絕嘅創作靈感取材自日常生活,而土生土長印度裔香港人呢個身份,更加為佢帶來不少笑料!喺大學畢業後,阿V曾確診淋巴癌,抗癌經歷令佢明白人生要抓緊機會同時間,佢深信,今日嘅艱苦經歷定必成為每個人嘅獨特故事,他日可以自豪地同人分享。即刻睇下阿V嘅分享啦!